Margherita i Marinara – Pizza Mario&pleasure

Kada kažemo pica, naravno da svi odmah mislimo na Italiju i njihovu jedinstvenu kuhinju.

Najpoznatiji majstori pice su u srcu kampanijske oblasti, u Napulju gde je i porodica Condurro 1870. godine započela svoju priču.  Tradicionalni način pripremanja pice,  Michele Condurro je nastavio ali i unapredio tajnama poznatih majstora koji su živeli u oblasti izvan Napulja (Torre Annunziata).

Spoj tradicije i tajni eksperata u pripremi i mešenju testa, kao i pečenju pica, Michele je primenio u Piceriji koju je otvorio 1906. godine.

Ako se slučajno nađete u Napulju, pronađite ulicu Cesare Sersale gde se nalazi picerija ovog velikog majstora pice. Tu su i danas, nakon 5 generacija, pica majstori ostali dosledni uputstvima svog pretka Michela: „ Postoje samo dve vrste Napuljske pice: Marinara i Margherita, i prilikom njihove pripreme treba koristiti samo prirodne sastojke i stari tradicionalni metod – ostaviti da testo naraste.

 

Eksperti i novinari često ovu piceriju opisuju kao „Sveti Hram Pice“

5mario

Tako je i Mario, pica majstor picerije „Mario & Pleasure“ četiri godine živeo i radio sa Napolitancima, unapredio svoja znanja i preuzeo tajni recept za pripremu prave Napuljske pice. Mario je kuvar po struci i u ovom poslu je već petnaest godina. Znanja i iskustva  stečena u Napulju, ali i u celom svetu, od Italije do Australije Mario je odlučio da primeni u Nišu, rodnom kraju svoga oca.

Ukoliko želite da probate originalnu,pravu  Napuljsku picu – Marinaru ili Margheritu, posetite piceriju „Pizza Mario & Pleasure“ u parku Svetog  Save, ili poručite telefonom na broj:

060 44 57 000.