Dvanaestogodišnji dečak iz Niša upao je početkom septembra u otvoreni šaht u ulici Sime Matavulja i tom prilikom zadobio teške telesne povrede, zbog toga majka dečaka najavljuje tužbu protiv Grada.

Prelom na ruci i kost koja je izašla iz ležišta posledice su upada u otvoreni šaht. Majka dečaka Vedrana Adamović kaže da je u otvorenom šahtu iznikla trava i da nije bilo lako uočiti da li se radi o žbunu ili o otvorenom šahtu. 

,,Kada smo otišli kod lekara detetu su ustanovljene teške telesne povrede. Ima dva preloma na desnoj ruci – na zglobu i kost mu je ispala iz ležišta”– kaže majka dečaka.

 

Povrede potvrđuje i izveštaj lekara specijaliste u koji je BANKER radio imao uvid.

FOTO Izveštaj lekara specijaliste

Majka, koja je zakonski zastupnik maloletnog sina, kaže da trava koja je virila iz šahta nije mogla da izraste preko noći i najavljuje tužbu protiv Grada.

 ,,Tužiću Grad Niš, pa neka se oni posle raspravljaju da li će odštetu da mi plati Vodovod ili Opština”ističe Adamovićeva.

 

Ona apeluje na nadležne da ovaj problem reše.

,,Ne mogu da verujem da gradski čelnici toliko ne vode računa. Razumem ja da se šahtovi kradu, ali biljke i trava koja viri iz šahta nisu mogle da izrastu preko noći. Danas je upalo moje dete, sutra će vaše”dodaje Adamovićeva.

 

FOTO Otvoreni šaht u ulici Sime Matavulja

Ovo nije prvi slučaj upada u šaht. O tome svedoči i advokat na ovom slučaju Stevan Marković koji kaže da se veliki deo novca iz gradske kase troši upravo na ovakve postupke.

,,Deluje da Grad nije rešen da preko svojih komunalnih preduzeća reši sam uzrok problema, i predupredi, pre svega, povređivanje svojih građana, a i da sačuva budžetska sredstva za određena infrastrukturna ulaganja i unapređenje životne sredine”ističe advokat Marković.

 

Dodaje da će tužba protiv Grada biti pokrenuta kada bude završeno lečenje dečaka, a rok za pokretanje parničnog postupka je tri godine od dana povređivanja.

Inače, ovo nije jedini otvoreni šaht u ovom kraju. I u ulici Sime Matavulja i u okolnim ulicama ima otvorenih šahtova.

 

Autor: Mira Đurđević