banke radio logoOsnovani smo 19. decembra 1994. godine i preko 20 godina BANKER radio emituje svoj signal i pozitivne vibracije Nišlijama na frekvenciji 98,3 Mhz. Lokalna smo radio stanica i pokrivamo teritoriju na kojoj živi oko 300.000 ljudi.
Od 2013. godine smo i zvanično formatirana radio stanica. Radimo po AC formatu, u  kome su jasno definisani standardi profesionalnog voditeljstva, produkcije džinglova kao i kvaliteta emitovane muzike koju pažljivo biramo.
Na našem radiju možete uživati pre svega u domaćoj Pop-Rock muzici. Trudimo se da kroz muziku emitujemo energiju i pozitivno raspoloženje za sve one ljude koji žele još jedan lep dan.
Nišlije koje žele dobre informacije, šaljive i korisne teme i dobru muziku za lepši dan, su naučili da svoj radio uređaj nameste na 98,3 Mhz.
Emitujemo svoj signal i preko interneta na našem web portalu www.radiobanker.rs/live, sa čime smo počeli još davne 1999. godine.
Naša politika je uvek bila ”bez politke”, tako da na našem radiju nema mesta sadržajima tog tipa.
U Nišu smo najaktivniji mediji u organizaciji promotivnih aktivnosti zabavnog karaktera.
Ponosni smo na svoju humanitarnu akciju “Roštiljanje sa BANKER-om” koju na proleće svake godine organizujemo sa velikim brojem lokalnih partnera. Cilj akcije je da pomognemo nišlijama kojima je pomoć neophodna. Ali ne pomažemo samo mi, već okupimo naše sugrađane sa kojima provedemo jedan lep dan u prirodi i porodičnom okrženju i zajedno sa svima njima prikupljamo pomoć.
letosabankerom (1)
Naša naveća akcija “Leto sa BANKER-om” je takođe nešto što već tradicionalno organizujemo svakog leta. Punih dva meseca smo na dva najveća Niška bazena zaduženi da našim sugrađanima darujemo lepo raspoloženje uz muziku, sportska takmičenja i razne kvizove… Svakog leta na našoj akciji je prisutno blizu 50.000 ljudi. I pokazalo se vremenom da je to najveća  manifestacija koju Niš ima u letnjim mesecima a da nije koncertnog tipa.
Često nas sugrađani mogu videti u glavnim gradskom tržnom centru  – ”FORUM S.C.”, gde smo organizatori raznih aktivacija kao što su: Maskenbal za klince, Fashion weekend, Novogodišnja akcija, Uskršnja nedelja, Dan zaljubljenih, Dan žena, Grazia Shoping Night…
Tokom godina smo bili i organizatori koncerata kao što su: Koncert Bore Čorbe i koncert Tria Vlatko Stefanovski.
Ako vas interesuje još nešto, slušajte BANKER. Za lepši dan!