Centar Niša će izgledati potpuno drugačije

Centar Niša će izgledati potpuno drugačije

1
1823
0
petak, 14 jul 2017
BANKER OBJEKTIV

Hotel Ambasador je otvoren daleke 1968. U to vreme bio je najviša zgrada van Beograda, sa svojih 15 spratova. Najmoderniji hotel koji je Srbija imala i kada su gosti iz Holivuda dolazili na Filmske susrete, odsedali su upravo tu. Ponos i dika grada Niša.
A onda, nakon privatizacija i komplikacija, zatvoren je pre nekoliko godina. Postao je grad duhova i ruglo centra grada, podsetnik na mnogo lepša i srećnija vremena.
I sada, postoji šansa da će vratiti stari sjaj. Otkupljen je i u poslednjih nekoliko dana počela je njegova restauracija, reparacija i renoviranje.
Lako ćemo podneti deo zatvorene ulice i pešačke zone, samo da ponovo dobijemo reprezentativnu zgradu u najstrožem centru.
My Place“ grupacija, koja ga je otkupila, kaže da će napraviti hotel koji će imati 5 zvezdica, ali će ga registrovati sa 4, da ne bi bili ograničeni samo na visokoplatežne goste, nego da svako može da nađe smeštaj za sebe.
Nadamo se da će biti tako i da će centar grada biti reprezentativan za sve veći broj turista koji dolaze u naš grad (kada već prilazi gradu to nisu).

FOTO: Dimitrije Nikolić

 

share
Glavni meni
×
Meni