Harijeve pesme Nišlije pevale uglas

Harijeve pesme Nišlije pevale uglas

Like
376
0
subota, 10 mart 2018
BANKER OBJEKTIV

10.03.2018. – Grupa Hari Mata Hari sinoć je održala koncert u niškoj hali Čair. Kao i kada dolazi većina velikih grupa koja muziku stvara još od osamdesetih godina prošlog veka, najveći koncertni prostor u Nišu je bio pristojno popunjen, pretežno pripadnicama lepšeg pola.

Neposredno pre početka koncerta, Harija Varešanovića je upoznala Nišlijka Branka koja je tu čast dobila zahvaljujući svom komentaru u igri organizovanoj na facebook strani Banker radija. Njegova pesma je Branki i njenom suprugu bila izbor za prvi svadbeni ples, što je između ostalih navedenih razloga bilo i više nego dovoljno da baš njoj omogućimo da porazgovara sa omiljenim pevačem.

Sa tačno pola sata zakašnjenja Hari je koncert započeo pesmom Ja te volim najviše na svijetu nakon koje je pozdravio Nišlije i najavio da će otpevati sve najveće hitove od početka karijere pa do danas. Publika je u početku stidljivo prišla podijumu pored bine. Kako su se nizali hitovi tako je i taj prostor bio puniji i atmosfera sve emotivnija, što je i Hariju značilo jer je iz pesme u pesmu i on publici uzvraćao sve emotivnijim pevanjem.

Pesmama iz sve 4 dekade svoje bogate muzičke karijere popularni Sarajlija je podsetio da je sve vreme bio muzički aktivan, a veliku koncertnu kilometražu je pokazao i time što je sa lakoćom izvodio svoje najzahtevnije pesme. Od Hej, kako si s početka karijere, pa do Staromodnog tipa koji je njegov poslednji singl, Nišlije su pokazale zavidno poznavanje njegovih pesama i dale mu do znanja da češće treba da posećuje grad na Nišavi.

Posebnu emociju je izazvao kada je otpevao Ostala si uvijek ista Sarajevo, ljubavi moja u čast dvojici muzičkih velikana koji nisu više sa nama – Tošetu Kemalu.

Cela Hala Čair je bila na nogama pri izvođenju pesme Prsten i zlatni lanac nakon koje je usledio bis, povratak na binu, izvođenje još par pesama, da bi se pesmom Ostavi suze za kraj pozdravio sa Nišlijama… do nekog sledećeg susreta.

 

FOTO: Dimitrije Nikolić

share
Glavni meni
×
Meni