JELENA SA BANKERA DO VITKE LINIJE SA LONGA VITOM – EPIZODA 4

JELENA SA BANKERA DO VITKE LINIJE SA LONGA VITOM – EPIZODA 4

Like
831
0
ponedeljak, 04 septembar 2017
PREPORUČUJEMO

Bilo bi lepo da postoji neka magična sprava koja može da, već prema potrebi, usisa sve suvišne kilograme i smanji broj centimetara. Ali nema. Čak ni  Med Contour Multipower, iako jako moćna mašina, ne može to sama. Mora da joj se pripomogne. Ali kako?

Obavezna je neka aerobna aktivnost. Ako ste do sada dane provodili ispred TV-a, sa kesicom čipsa u jednoj i teškim sosovima u drugoj ruci, onda za početak možete da to poklonite nekome i da šetate. I šetate, i šetate. Ako se u startu više krećete, kao ja, onda to nije dovoljno, mora malkice i da se vežba, da se ciljano udari na sve one šlaufe, tapacirane delove butkica, na sve ono što vam smeta. Šta je to 45 minuta, praktično ništa, dok odradite dva seta vežbi i popijete malo vode u međuvremenu, već je prošlo. Znam, znam da ona kesica čipsa primamljivije zvuči, ali ne postoji osećaj koji može da se meri sa onim kada vas mere, pa se pokaže razlika u centimetrima, ona u minusu.

 

Onda mora da se promeni i ishrana. Ništa čips, ništa krompir, ništa slatko, ništa skrobno, ništa alkoholno. U najavi zvuči kao smak sveta? Pa, i nije baš. Ok, možda vam se ne dopada to što možete da pijete samo vodu, velike količine vode, nezaslađene čajeve i ceđenu pomorandžu i limunadu, ali to traje samo dok ne uđete u rutinu. Onda to postane navika koju ne želite da promenite.

Nije čak ni problem spremati hranu. Ili maltretirati konobara u restoranu da vam iz jela koje ste naručili izbaci sve one bezobrazne sastojke, dok ne ostane samo ono što možete da poručkate bez ikakve griže savesti. Uostalom, mesce ima podjednako dobar ukus i kada je grilovano, a ne prženo u šest litara ulja, preliveno gomilom sosova.

Verujem da ste i do sada po netu tražili zdrave recepte. Ma želite vi da izbacite i pšenicu i mleko i hoćete baš da napravite taj hlebac od heljde i raži i ostalih finih semenkica… Ali nađete recept koji, pored toga, sadrži i jaje troglave aždaje, runolist sa Triglava i neke silne začine za koje u životu niste ni čuli da postoje. Neke ste čak i našli i od muke automatski smršali trista grama kada ste videli koliko koštaju.

A onda se pojavi Aesthetica Longa Vita i servira vam recepte. Oduševila sam se kada sam videla čega sve ima u sveščicama koje sam dobila, a dostupno, i normalno, i imate sastojke, ako ne u svojoj kuhinji, a onda u obližnjem marketu. I ne udara po džepu, sve regularno. Pa lepo objašnjeno šta ćete za koji obrok. I ništa previše striktno, postoji nekoliko opcija, možete lepo da odaberete. Jedino je važno da zapamtite šta treba da izbegavate, a kada uhvatite ritam, onda već zaista možete da odaberete odlične sastojke i napravite gozbu na kakvoj bi vam i Luj XIV pozavideo.

 

Ono što je važno je ne preskakati obroke. Ne znam šta tu treba da se posebno naglasi, to već i sami znate. Samo ponekada treba da se podsetimo. Kada stomak ne dobija hranu redovno, u određeno vreme, nije siguran kada će naredna doza hranljivih sastojaka, pa sve to lepo uskladišti, svu tu masnoću, da bi imao šta da sagoreva do narednog puta. Onda mu vi date jaku hranu, pa on opet uskladišti, jer opet nije siguran kada će naredni obrok. I tako više utrpa međ zalihe nego što potroši. Jedino što se tu potroši je vaša energija. Zato je jako važno ne preskakati obroke i dati mu ponešto nekoliko puta dnevno, po mogućstvu u isto vreme. Uostalom, samo se setite medveda. Zašto on ne smrša preko zime dok spava i ne jede ništa? Pa zbog tog taloženja masti. Medved je velika životinja. Ne budi kao medved.

Otkrila sam da je šaka badema jako dobra stvar za užinu. Nisam to znala, priznajem, izbegavala sam ih jer imaju masti. A upravo te masti me drže budnom, zabavljaju želudac da ima šta da radi dok sam na poslu, ne krče creva, a i ne uspava me, što mi se obično dešava nakon obroka. Vredi poslušati savete.

Idem sada da pripremim večeru, da bacim na gril malo tikvica i paprika i da napravim neku finu salatu sa jabukovim sirćetom i maslinovim uljem i da se opustim. Zasluženo. A ujutru da, nakon čaše mlake vode sa jabukovim sirćetom, što je zaista sjajna stvar, proverim da li mogu da uđem u onu suknju koju samo gledam poslednje dve godine. Javiću vam svakako da li sam uspela.

Nadam se da ćete i za sedam dana biti uz mene, da vam ispričam kakve promene u moj život je unela Aesthetica Longa Vita. U međuvremenu možete da pogledate i pročitate prethodnu priču, ukoliko ste je propustili.

share
Glavni meni
×
Meni