Svima koji su u subotu 10. avgusta prolazili pored Kalče pažnju je privlačio jedan neobičan objekat! Nišlije, ali i mnogobrojni gosti našeg grada, prilazili su i slikali se sa ogromnom ledenom kockom da bi učestvovali u ledenom izazovu, ali i da bi rashladili ruke u dodiru sa njom.

Svi oni su prognozirali kada će se tačno taj kubni metar leda otopiti u potpunosti. Visoka temperatura od čak 37 stepeni je neke zavarala pa su komentarisali da će se otopiti već u toku tog dana. Neki su izvodili preciznije proračune zasnovane na matematici, fizici, hemiji… Neki su predviđali da će topljenje potrajati i nekoliko dana. Svakako niko nije bio ravnodušan jer takav prizor još nije viđen u ovom delu Srbije!

Na društvenim mrežama Facebook i Instagram oni su uz fotografiju pisali i svoje prognoze, a do kraja dana smo dobili ukupno 162 različite prognoze.

 

Najpribližniju prognozu je na Instagramu napisao Bratislav Panić. Kocka se do poslednjeg komada leda pretvorila u vodu u ponedeljak, 12. avgusta, u 8:25, a Bratislav je omašio za 17 minuta napisavši 08:08 i na taj način osvojio letovanje za 3 osobe u Grčkoj, na Sitoniji.

Četvoročlana porodica Panić je svratila do Banker radija kako bismo im predali vaučer, ali malo i popričali sa njima. Ceo razgovor sa Panićima možete čuti ovde.

Zahvaljujemo se kompaniji Yumis i mlekari Milk House koje su uzele učešće u ovom izazovu i omogućile Nišlijama da se zabave na jedan nesvakidašnji način.

U Narednom periodu za naše slušaoce i pratioce na društvenim mrežama pripremamo još luđe i na ovim prostorima nikada viđene igre, i tome se cela ekipa Banker radija unapred raduje jer nas čini posebno srećnim kada sreću i osmehe prenesemo i na druge 🙂 🙂