Mladi žele da budu aktivni deo društva

Mladi žele da budu aktivni deo društva

Like
133
0
četvrtak, 25 januar 2018
BANKER OBJEKTIV

Niško udruženje AzBuki kreiralo je “Informativni portal za mlade” koji će se u narednom periodu baviti svih mladim građanima i njihovim najčešćim izazovima, kao što su praksa, volontiranje i zaposlenje.

Najveći problem mladih u Srbiji je neinformisanost, a ovaj portal ima za cilj da upravo njih informiše o omladinskim organizacijama u Nišu. Oni će mladima upućivati pozive za volonterizam i aktivizam, a pružiće im i mogućnost da se bave omladinskom politikom i omladinskim radom.

Informativni portal za mlade” deo je jednog većeg projekta pod nazivom Želim da ostanem u Srbiji. Obuhvatio je dvadeset mladih ljudi starosti od 16 do 19 godina, obučenih za komunikaciju, debate i upotrebu interaktivnih medija. Organizovane su javne debate u srednjim školama sa ciljem da se vršnjaci aktiviraju i uključe u slične projekte.

Interesovanje je veliko, dobili smo puno prijava mladih koji žele da budu deo omladinskog aktivizma i volonterizma” – navodi Mila Jocić, koordinator ovog projekta.

Udruženje AzBuki je u prethodnom periodu realizovalo više lokalnih, nacionalnih i evropskih projekata, gde su njihovi članovi imali prilike da učestvuju u multikulturalnim aktivnostima. Trenutno je otvoren poziv za volontiranje u Portugaliji i Italiji, a svi zainteresovani mogu da popune formulare koji se nalaze na sajtu udruženja.

Milica Milosavljević, predstavnica ovog udruženja, podelila je sa nama buduće planove:

 

Projekat “Informativni portal za mlade” podržala je Kancelarija za mlade Grada Niša, a njihov koordinator Stevan Živković najavljuje da će ove godine grad izdvojiti čak 12 miliona dinara za ove i slične projekte.

share
Glavni meni
×
Meni