Održana edukacija Zaštita dece na internetu

Održana edukacija Zaštita dece na internetu

1
293
0
sreda, 11 oktobar 2017
BANKER OBJEKTIV

11.10.2017. -Deca misle da njihovi roditelji sve znaju. A i treba da znaju, pogotovo kada su nove tehnologije u pitanju i opasnosti koje na internetu vrebaju njihovu decu.

Večeras je na Pravnom fakultetu održana edukacija roditelja, budućih roditelja i studenata koju je organizovao fakultet u saradnji sa udruženjem Porodična filharmonija i Fondacijom Tijana Jurić. Jeste da je tema nasilja teška, pa i online nasilja, ali je to upravo ona tema pred kojom ne treba zatvarati oči i gurati glavu u pesak i razmišljati „to mom detetu neće da se desi“. Roditelji bi trebalo da budu spremni na sve, koliko god mogu.

Igor Jurić i Fondacija koja nosi ime njegove kćerke, a svi se sećamo Tijanine tragične priče, se bore protiv toga da ijedno dete prođe kao Tijana, da uopšte prođe kroz bilo šta traumatično. Udruženje Porodična filharmonija se trudi da nauči roditelje korisnim stvarima. Zato i ne treba bežati od teških tema, nego ih treba dobro prostudirati. I tako će i roditelji biti bolje pripremljeni za sve što se nađe pred njima i pred njihovom decom.
Naredni put, ako bude prilike, ne propustite ovakvu edukaciju, pratite radionice Porodične filharmonije i roditeljstvo će biti veoma lakše, a životi naše dece bezopasniji. Kako i kaže slogan – Bezbednost dece je odgovornost svih nas!
FOTO: Dimitrije Nikolić

share
Glavni meni
×
Meni