Rođendanski poklon Nebojši Glogovcu – Grand Prix Naissa

Rođendanski poklon Nebojši Glogovcu – Grand Prix Naissa

Like
885
0
četvrtak, 31 avgust 2017
BANKER OBJEKTIV

30.08.2017.

Pedeset dve godine niška Tvrđava bila je glavno mesto susreta glumaca. I pedeset drugu godinu zaredom Nišlije su sa oduševljenjem pratile filmove, poklanjale glumcima dosta pažnje i gromoglasne aplauze.

Mora se priznati da su ovog leta Filmski susreti ponovo imali onaj stari sjaj. Od najdužeg crvenog tepiha ikada do najvećeg broja prisutnih glumaca. Tako i treba, ovo je njihov festival, trenutak kada se druže sa publikom, međusobno… Ko zna koliko je novih uloga dogovoreno baš ovoga puta, na našoj Letnjoj pozornici.

Završno veče je bilo jako dinamično, red muzike, red nagrada. Glumci su nam i pevali, Ana Sofrenović, Mina Lazarević, Igor Pervić i kolege pružile su Nišlijama dosta zadovoljstva.

A ništa manje nismo bili oduševljeni podelom nagrada. Najpre je dodeljena nezvanična nagrada za najbolju komičnu ulogu, u čast preminulog Milorada Mandića Mande. Nju je preuzeo Nikola Kojo, uz izuzetno dirljiv govor.

Nagradu za najboljeg debitanta dobila je Vanja Nenadić za ulogu u filmu „Biser Bojane“. Povelju za žensku epizodu kući je ponela Jovana Gavrilović, dok je muška pripala Marku Gveru. Maestralna Gorica Popović ne samo što je proglašena za najbolju glumicu festivala po izboru publike, već je dobila i povelju za izuzetnu žensku ulogu Stojanke u filmu „Kozje uši“. U muškoj konkurenciji tu nagradu je zaslužio Igor Đorđević za ulogu Petra Kočića u filmu „Slepi putnik na brodu ludaka“.

Ekipa filma „Santa Maria Della Salute“ podelila je glavne nagrade. Za tumačenje lika Lenke Dunđerski nagradu Carica Teodora dobila je mlada Tamara Aleksić, dok je Vojin Ćetković zaslužio Cara Konstantina za lik Laze Kostića. I naposletku, na svoj rođendan, nagrada Grand Prix Naissa otišla je u ruke Nebojše Glogovca. Kladimo se da nikada nije dobio ovakav rođendanski poklon.

Ključeve grada glumci uredno vratili, Tvrđava više nije njihova, bar dok ne dođe vreme za naredne 53. Filmske susrete u Nišu.

FOTO: Dimitrije Nikolić

share
Glavni meni
×
Meni