Prethodne nedelje smo napadali neprijatelja svim raspoloživim oružjem. Neprijatelj je bilo smeće razbacano svuda po gradu, a oružje je bilo u rukama onih koji su odgovorili na naš izazov.

Philip Morris Operations, Kompanija Yumis Niš, Kompanija Leoni, Banca Intesa, Pekara Branković, Mlekara Milk House, Adecco… Vredni ljudi iz ovih kompanija, u ritmu muzike Naxi Bankera i uz pomoć zaposlenih u JKP Mediana i komunalnih policajaca Grada Niša, očistili su dve lokacije kod crkve Sv. Vasilija Ostroškog, plato pored Vrežinskog bazena, deo Somborskog bulevara, Spomen park Bubanj i Gradsko polje.

Preko 250 Nišlija iz pomenutih kompanija je za 5 dana napunilo smećem čak 8 kamiona, radilo se vredno, udruženim snagama, i voditelji i direktori, i radnici i menadžeri, komunalci i studenti, Amerikanka na proputovanju, regrutovana dok je čekala autobus… I veliki broj mališana.

Šta su sve Nišlije bacale? Glomazni komadi nameštaja, delovi automobila, ulazna vrata (pronađena na arheološkom nalazištu), građevinski materijal, stare gume, sve to, i mnogo više, je pokupljeno sa travnatih površina i prebačeno na deponiju.

Šta smo naučili? Da je mnogo lakše bacati nego skupljati, ali da je prizor čiste prirode neopisivo lep i želimo da takve slike vidimo svuda. Zato nemojte da prljate, ako ste mogli na izlet da ponesete punu flašu ili limenku, praznu je još lakše vratiti i odneti do prvog kontejnera. Mislite o ovome dok planirate prvomajski uranak. Osim hrane i pića, bar jedna vreća za smeće neka se nađe u vašoj izletničkoj korpi.

Još jednom veliko hvala zaposlenima u svim kompanijama koje su odgovorile na naš izazov, zahvaljujući vama naš Niš je mnogo čistiji i mnogo lepši. I takav treba uvek da bude.

Neka Niš bude čist, jer Niš smo mi, Niš je naše dvorište.

Video kompletne akcije pogledajte ispod: