Treći forum naprednih tehnologija od oktobra u Nišu

Treći forum naprednih tehnologija od oktobra u Nišu

Like
226
0
ponedeljak, 02 oktobar 2017
BANKER OBJEKTIV

– Preko sto učesnika i više od petnaest prezentacija biće deo foruma „Potencijali grada Niša“ koji se održava od 17. go 19. oktobra u Oficirskom domu u Nišu. Cilj foruma je da se Niš predstavi kao grad naprednih tehnologija.

Goran Đorđević, pomoćnik gradonačelnika Niša za nauku i napredne tehnologije, rekao je u Gradskoj kući da će  ideja ovogodišnjeg foruma biti predstavljena kroz četiri panel diskusije o:

naprednim tehnologijama, izazovima digitalizacije, internacionalnom tržištu u inovacionim tehnologijama i obrazovanju kao šansi za budućnost. Dodao je i da će korist od foruma imati građani, kao i mala i srednja preduzeća:

Tokom foruma će se održati i sajam zapošljavanja i ekonomski forum. Boban Matić iz Nacionalne službe za zapošljavanje podsetio je da je na prošlogodinjem sajmu zapošljavanja mnogo Nišlija okončalo svoju potragu za poslom:

Glavni organizatori foruma su Grad Niš i Regionalna privredna komora uz partnerstvo Elektronskog i Mašinskog fakulteta u Nišu, niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje kao i Klaster naprednih tehnologija NiCat. Kao i prošle godine forum se održava pod pokroviteljstvom Telekoma Srbije.

 

FOTO: Lazar Marković

 

share
Glavni meni
×
Meni