Uređeno predškolsko odeljenje i toaleti OŠ „Đura Jakšić“ u selu Donja Studena

Uređeno predškolsko odeljenje i toaleti OŠ „Đura Jakšić“ u selu Donja Studena

Like
1064
0
petak, 01 septembar 2017
PREPORUČUJEMO

Mališani koji početkom septembra polaze u predškolsko odeljenje u sastavu Osnovne škole „Đura Jakšić“ u selu Donja Studena, pripremni program za školu pohađaće u uređenom prostoru, jer su članovi Rotarakt kluba „Niš Centar“ svojim angažovanjem u protekloj nedelji okrečili prostoriju predškolskog odeljenja i toalete u pomenutoj školi. Uređen prostor nalazio se na vrhu prioriteta za uređenje, jer u prethodnim godinama pomenute prostorije nisu bile sređivane.

Aktivnosti uređenja škola van gradskog područja na teritoriji Nišavskog okruga su jedan od višegodišnjih
ciljeva i prioriteta Rotarakt kluba „Niš Centar“ za unapređenje uslova boravka dece i omladine u tim
obrazovnim institucijama. Tokom 2014. i 2016. godine uređene su učionice i hodnici u isturenom odeljenju OŠ „Đura Jakšić“ u Proseku i Donjoj Studeni.
Smatramo da je angažovanje mladih u lokalnoj zajednici jako važno jer svaka dobro urađena aktivnost čini svet boljim za sve nas i pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija.
_________
Rotarakt je međunarodna neprofitna organizacija koja podstiče liderstvo, razvoj građanskih prava, pomaže u uspostavljanju visokih etičkih standarda u poslu i promoviše mir i razumevanje na globalnom nivou. Osnovni cilj organizacije je da pomogne mladim ljudima u njihovom profesionalnom razvoju i da im pruži šansu da pomognu zajednici zastupajući etičke standarde i ljudska prava putem dobrovoljnog rada i dobrotvornih akcija.

Od svog osnivanja 2010. godine, članovi Rotarakt kluba Niš Centar sprovodi akcije usmerene ka podršci lokalnoj zajednici. U periodu do danas realizovano je više od 130 akcija koje su pored humanitarnih akcija uključivale podršku Kliničkom centru Niš kroz nabavku medicinske opreme, interaktivne table i organizovanje kulturnih i obrazovnih programa za decu koja su na lečenju u Dečijoj klinici, Narodnoj biblioteci kroz nabavku računara i softvera za slepe i slabovide osobe, krečenje učionica osnovne škole u selu Prosek kod Niša i učešće u globalnom END POLIO NOW projektu borbe protiv dečije paralize.
_________
Za sve dodatne informacije i pitanja možete nas slobodno kontaktirati.

share
Glavni meni
×
Meni