Humanitarna akcija UNIQA osiguranja

Humanitarna akcija UNIQA osiguranja

Like
144
0
sreda, 07 februar 2018
PREPORUČUJEMO

UNIQA donirala sredstva u iznosu od 1.500.000 dinara ustanovama širom Srbije.

Beograd, 07.02.2018. – UNIQA osiguranje, već punih 12 godina, godinu započinje ulaganjem u humanitarne projekte širom Srbije. I ove godine, ova uspešna kompanija, nastavila je ovu humanu tradiciju i donirala sredstva u iznosu od skoro 1.500.000 dinara  institucijama za nezbrinutu decu i decu sa smetnjama u razvoju „Veternik“, „Duško Radović“ iz Niša, Dečjem selu „Dr. Milorad Pavlović“ iz Sremske Kamenice, SOS Dečjem selu u Kraljevu, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, kao i organizaciji SOS telefon za žrtve nasilja. Ova novčana sredstva iskorišćena su za nabavku neophodnih električnih aparata, medicinskih pomagala i opreme, rashladnih uređaja i sl. ali i za studentske stipendije i novčana sredstva neophodna za rad organizacije.

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo i ove godine u prilici, ne samo da nastavimo tradiciju ulaganja u humanitarne projekte, već i da ovakvim akcijama podignemo svest o problemima u našem društvu.Verujemo da ćemo na ovaj način pomoći našim sugrađanima koji žive u drugačijim životnim uslovima, koji detinjstvo provode bez roditeljske pažnje ili onih koji su pretrpeli teške životne nedaće. Ovakvim ulaganjima želimo da doprinesemo da problemi ustanova za decu bez roditeljskog staranja, žrtve nasilja, osobe s intelektualnim smetnjama postanu vidljiviji. Ujedno želimo da motivišemo i druge kompanije da se uključe i pomognu da svim članovima našeg društva osiguramo jednako dobre životne uslove. Ukoliko smo ovim donacijama izmamili iskrene osmehe na makar nekoliko lica – naša misija je i više nego uspešna“, izjavila je direktorka sektora za marketing i korporativne komunikacije UNIQA osiguranja Sonja Marić.

I ove godine humanitarnoj akciji pridružili su se i zaposleni u UNIQA osiguranju koji su svojim donacijama u vidu slatkiša i knjiga omogućili da štićenici ovih ustanova započnu novu godinu uz poklone i osmehe. Zajedničkim zalaganjem UNIQA tim skupio je čak 300 kilograma slatkiša koji će biti raspoređeni ustanovama širom Srbije.

„Zahvaljujemo se UNIQA osiguranju na donaciji. Hidraulična dizalica namenjena našim korisnicima sa invaliditetom, će značajno olakšati njihov život u Domu, ali i rad naših stručnih lica. Televizor i računar će i svim ostalim korisnicima poboljšati uslove života u Domu i omogućiti da kvalitetno provedu svoje vreme i steknu nova znanja. Uvek se radujemo donacijama koje su od velikog značaja za naš Dom“, izjavila je Suzana Jović Vukadinović, socijalni radu u Domu “Duško Radović” u Nišu.

„Dom Kulina trenutno ima 306 korisnika o kojima brine 203 zaposlenih. Zahvaljujemo se UNIQA osiguranju što je prepoznalo naše potrebe i obezbedilo pelene u vrednosti od 300.000 dinara. U Domu Kulina smešteni su korisnici sa najtežim oblicima intelektualnih smetnji i posebnim potrebama, što zahteva specijalnu negu i brigu“, izjavio je direktor Doma za smeštaj odraslih lica Kulina, mr Vojkan Stanojević.

Za nepunih 12 godina koliko posluje na tržištu Srbije, UNIQA osiguranje je uložilo više od 85.000.000 dinara u projekte korporativno društvene odgovornosti. UNIQA osiguranje je proteklih godina prepoznato kao kompanija koja veliku pažnju posvećuje humanitarnom radu zbog čega je i osvojila nagradu Planeta biznis za 2017. godinu.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Sektoru za marketing i odnose s javnošću UNIQA osiguranja. Kontakt osoba: Ivana Kampel, imejl: ivana.kampel@uniqa.rs.

Telefon 064 80 34 232

share
Glavni meni
×
Meni