Juče, 21. jula 2022. godine, usred gužve na radiju zatekla nas je vest da je srce našeg dragog prijatelja, kuma, kolege i producenta, Saše Mitića Mice prestalo da kuca. Do kraja se vedrog duha borio sa teškim zdravstvenim stanjem.

Mica je bio radijski čovek, voleo je radio i voleo je život. Karijeru je devedesetih godina započeo na radiju Sunce, nastavio na City radiju a poslednju deceniju proveo je kao deo našeg BANKER radija. Bio je sjajan producent čije reklame i skečeve svi u Nišu znaju, iako verovatno ne znaju iz čijeg vedrog srca su izašle. Uživao je u poslu. Za njega posao nije bio mikrofon, mikseta, zatvorena vrata studija i slušalice. Za njega je posao bio njegova radijska ekipa, ljudi kojima je uvek bio iskren prijatelj i za koje je uvek imao vremena. Mica je bio osmeh svih nas na Banker radiju.

Sale je bio čovek čije vrline nismo mogli ni da prebrojimo. Nesebično je delio znanje sa kolegama i pružao iskrenu podršku. Njegov studio zvali smo Saletovalište jer ste u njemu uvek bili dobrodošli, odmah s vrata. Umeo je da sluša, i da čuje. Umeo je da posavetuje bez osude i mnogo filozofiranja, nenametljivo. Umeo je da u svakome vidi ono lepo, najlepše.

Mica je znao tačno koji regler da podigne, koji da spusti i koje dugme da pritisne. I na mikseti i u ljudima. Znao je koja pesma u slušalicama ima moć da opusti, podigne ili motiviše. Nebrojeno puta smo zajedno sa njim, umesto pauze, u studiju pevali na sav glas… Bile su to njegove inspirativne žurke.

Za sobom je ostavio neizbrisiv trag – BANKER radiju je svojim radom osvojio više nagrada za produkciju radio spotova nego što imamo mesta na zidovima. Ostavio je trag u svima nama koji smo sa njime radili, a taj trag obavezuje. Nedostajaće nam u studiju i na pauzama, i između redova svega na čemu je sa toliko posvećenosti i ljubavi radio.

Opelo će biti održano u subotu, 23. jula 2022. godine u 13.30 na Novom groblju u Nišu.