Ko je ove godine podigao časni krst?

Ko je ove godine podigao časni krst?

Like
424
0
petak, 19 januar 2018
BANKER OBJEKTIV

19.01. 2018. – Na Bogojavljenje je, tradicionalno, održana trka za Časni krst i u Nišu i to na bazenu Čair. Nekoliko stotina Nišlija je po sunčanom i ne tako hladnom vremenu bodrilo plivače i oni su, zajedno sa svim plivačima, ovu manifestaciju učinili svečanom.

Ove godine se plivanje razlikovalo u odnosu na sve prethodne jer je odlučeno da bude 20 plivača umesto dosadašnjih 19, kako bi i jedna jedina dama koja se prijavila dobila pravo da učestvuje. To je Jovanka Morović koja je i prošle godine bila učesnik. Odmah nakon trke rekla je i kakvi su joj utisci.

 

Rekla je i koji je njen motiv da se prijavljuje na ovu trku.

 

Hrabro je plivala ali ipak je bilo bržih i snažnijih od nje. Nikola Đorđević je prvi stigao do krsta i kao pobednik trke dobio novčanu nagradu od 30 hiljada dinara kao i zlatni lančić sa krstom. Odmah nakon trke podelio je svoje utiske:

Ovu pobedu je posvetio svojoj porodici, a rekao je i koji je njegov motiv za prijavu na trku:

 

Do sada je učestovao na dve trke pa je rekao da li će se prijaviti i treći put, možda već sledeće godine:

 

Da li će se naredne godine plivati na Nišavi kao nekada ili će se tradicija nastaviti na bazenu Čair zavisi od novčane sume koja bude izdvojena za ovu trku jer Nišava mora da bude pregrađena kako bi plivanje bilo bezbedno, a to izuskuje više sredstava.

FOTO: Dimitrije Nikolić

share
Glavni meni
×
Meni