I vi možete biti deo dobrotvornog Svetosavskog bala u Nišu

I vi možete biti deo dobrotvornog Svetosavskog bala u Nišu

Like
466
0
petak, 19 januar 2018
BANKER OBJEKTIV

18. 01. 2018. – Niški humanitarac, Hadži Ivan Redi, popio je kafu sa sugrađanima u EU info kutku i iskoristio priliku da najavi Svetosavski bal koji će ove godine prikupljati novac za Udruženje studenata sa invaliditetom.

Bal, koji se održava 28. januara u 19 sati u niškom hotelu New City, polako postaje tradicija. Gosti su u obavezi da dođu svečano odeveni – dame u balskim haljinama, dok bi gospoda trebalo da nose večernje odelo ili smoking. Minimalna suma donacije je 2000 dinara, a sav prihod ide za kupovinu guseničara za invalidska kolica.

 

„Sloboda i nezavisnost nemaju cenu“ je ovogodišnji slogan manifestacije, čime organizatori žele da obeleže 140 godina od oslobođenja Niša od Turaka. U našem gradu je 1878. godine održan prvi posleratni Bal, podseća Ivan Redi, idejni tvorac ove humanitarne svečanosti.

Kao inspiraciju za taj događaj, Redi je našao u dobročinstvu, Svetosavlju i u samom balu. „Važno je u svakom trenutku i na svakom mestu ići ljudima u susret i pomagati im. Takođe je važna i sabornost, da smo zajedno i da imamo zajednički cilj“ – naglasio je Redi. Kao najvećeg saborca na našim prostorima on navodi Svetog Savu, čije ime i nosi ova manifestacija.

Dobročinitelj i arhitekta, Ivan Redi, imao je prilike da se susretne sa balovima u austrijskom Gracu, gde je živeo dvadesetak godina. Za njega bal predstavlja zabavu i kulturu svake urbane sredine, a tu ubraja i naš grad Niš.

Pored svih izazova sa organizacijom, Redi ne odustaje da nas jednom godišnje podseti na davna vremena kada su se nosile balske haljine i svečana odela. Najveću inspiraciju nalazi u mladim ljudima ovog grada, koje smatra našim najboljim ambasadorima.

 

Organizatori očekuju da i ove godine prikupe 300 – 400 hiljada dinara na samom Balu. Oni koji neće moći da prisustvuju ovoj svečanosti, svoju donaciju mogu da uplate Udruženju studenata sa hendikepom na žiro-račun:

105-0000002254831-25 AIK Banka AD Beograd sa naznakom “DOBROTVORNI PRILOG ZA ŠESTI SVETOSAVSKI BAL”.

Sve dodatne informacije u vezi sa donacijama i učešću na Balu zainteresovani mogu dobiti pozivom na broj telefona 018/523-120 ili u prostorijama SKC-a u Banovini.

share
Glavni meni
×
Meni