Ista kocka, tri godine kasnije i druge vremenske prilike! Vratili smo se u subotu 13. avgusta kod Kalče sa kubnim metrom leda (u kome su bile i kokice i jogurti). Nišlije su prilazile i slikale se sa ogromnom ledenom kockom da bi učestvovali u ledenom izazovu, ali i da bi rashladili ruke u dodiru sa njom.

Svi oni su prognozirali kada će se tačno taj kubni metar leda otopiti u potpunosti. Stiglo je 118 prognoza – neki su izvodili preciznije proračune zasnovane na matematici, fizici, hemiji, neki su se okretali zvezdama, rođendanima i srećnim brojevima. Fejsbuk i Instagram su preplavela vesela lica sa ledom i #LedeniIzazov22!

Najpribližniju prognozu je na Fejsbuk profil objavio Aleksandar Ćirković. Kocka se do poslednjeg komada leda pretvorila u vodu u utorak, 16. avgusta, u 13:10, a Aleksandar je omašio za 20 minuta napisavši 13:30 i na taj način osvojio letovanje za 4 osobe u Grčkoj, u Stavrosu!

Čuli smo se sa Aleksandrom i pitali smo ga kako je izračunao najpribližnije vreme topljenja. Kaže da je uglavnom bio faktor sreće, ali za ovog studenta Mašinskog fakulteta izgleda da je sreća + matematika + fizika ovoga puta jednako MORE!

Zahvaljujemo se kompaniji Yumis i mlekari Milk House koje su uzele učešće u ovom izazovu i omogućile Nišlijama da se zabave na jedan nesvakidašnji način.

U narednom periodu za naše slušaoce i pratioce na društvenim mrežama pripremamo još luđe i na ovim prostorima nikada viđene igre, i tome se cela ekipa Banker radija unapred raduje jer nas čini posebno srećnim kada sreću i osmehe prenesemo i na druge!