Nikad brži radovi na rušenju jedne niške ulice – Rekonstrukcija kazandžijskog sokačeta

Nikad brži radovi na rušenju jedne niške ulice – Rekonstrukcija kazandžijskog sokačeta

Like
391
0
petak, 03 novembar 2017
BANKER OBJEKTIV

Da li zbog toga što se bliži kraj građevinske sezone, zbog toga što su na društvenim mrežama brojne Nišlije izrazile negodovanje zbog najavljene rekonstrukcije Kazandžijskog sokačeta, ili zbog značaja ove niške ulice, tek radovi na uklanjanju kaldrme u njoj se odvijaju neverovatnom brzinom – neverovatnom u odnosu na dosadašnju praksu kad su slični radovi u pitanju.

Brojni pozivi iz redakcije Banker radija upućeni nadležnima u GO Medijana ostali su bez odgovora na pitanje: da li se u planu rekonstrukcije jedne od najpoznatijih niških ulica vodilo računa o zaštiti kulturnog nasleđa grada?

Gradski većnik Miloš Milošević je, govoreći za neke niške medije, istakao da autentični izgled ove ulice neće biti narušen, da će kaldrma biti postavljena ponovo sredinom ulice, ali da će sa strane, u delu gde se nalaze bašte kafića i kafana, biti postavljene granitne ploče koje su lakše za održavanje. Zvanično, glavni razlog radova je rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, kao i taj da se obezbedi dovoljno prostora između bašta sa jedne i sa druge strane kako bi moglo da prođe vatrogasno vozilo. Ostaje pitanje i kakav će izgled imati ulica ako u zimskom periodu budu uklonjene bašte brojnih ugostiteljskih objekata.

Pitali smo Nišlije šta misle o rekonstrukciji Kazandžijskog sokačeta, zvanično Kopitareve ulice:

Radovi su započeti u utorak, 31. oktobra.

Foto: Dimitrije Nikolić

share
Glavni meni
×
Meni