Niška Banja se vraća na turističku mapu Srbije

Niška Banja se vraća na turističku mapu Srbije

Like
213
0
utorak, 23 januar 2018
BANKER OBJEKTIV

23.01.2018. – Građani Srbije će od ove godine moći da iskoriste besplatne vaučere u vredosti od 5.000 dinara za odmor i u Niškoj Banji.

Niš, kao jedan od četiri najrazvijenija grada u Srbiji, pored Beograda, Novog Sada i Kragujevca, nalazio se na listi gradova gde nije bilo moguće iskoristiti ove vaučere. Zahvaljujući naporima narodnog poslanika Predraga Jelenkovića Ministarstvo turizma je donelo odluku kojom su Niš i Niška Banja od ove godine skinuti sa „crne liste“, rekao je Dejan Jovanović, predsednik opštine Niška Banja, i odgovorio na pitanje o cenama smeštaja

 

Ideja Ministarstva trgovine, turizma  i telekomunikacija je da se nove i nepoznate destinacije približe ljudima. Načelnica turističke inspekcije, Dragica Pavlović, navodi da mnogi građani nisu bili u prilici da odu na letovanje i više od 20 godina, pa im ovo predstavlja jedinstvenu priliku da uz pomoć države ponovo postanu turisti.

Svi građani koji žele da se prijave za besplatne vaučere to mogu da urade u poštama Srbije ili preko interneta na sajtu http://www.vaucerisrbija.com/kako-do-vaucera

Veliko je interesovanje banjskih ugostitelja za ovaj projekat, kako onih koji već imaju kategorisane smeštaje, tako i onih koji tek planiraju da to učine, rekla je Dragica Pavlović.

 

Prošle godine među najpopularnijim destinacijama bile su Prolom, Lukovska, Vrnjačka i Sokobanja. Da bi Niška Banja bila dobar konkurent ostalim banjama u Srbiji neophodno je proširiti kulturno zabavni sadržaj, na čemu će se intenzivnije raditi u narednom periodu.

share
Glavni meni
×
Meni