Oficirski dom mali za sve mlade koji žele da ostanu u Srbiji

Oficirski dom mali za sve mlade koji žele da ostanu u Srbiji

Like
337
0
utorak, 24 oktobar 2017
BANKER OBJEKTIV

24.10.2017. – U krcatoj sali Oficirskog doma održana su dva panela na temu odlaska mladih iz Srbije i preduzetništva. Učenici niških srednjih škola i gimnazija kao i studenti Ekonomskog i Medicinkog fakulteta slažu se da bi mladi trebalo više da se angažuju i da što više uče o pokretanju sopstvenog posla.

Jovan Milić, jedan od idejnih tvoraca događaja, kaže da je glavna ideja konferencije da okupi mlade ljude i da se kroz primere uspešnih preduzetnika motivišu da ostanu u svojoj zemlji:

Iskustva kancelarije za mlade, kako kaže njihov koordinator Stevan Živković, govore da mladi žele da idu iz Srbije ali i da nisu upućeni u pogodnosti koje Grad pruža pri pokretanju sopstvenog posla:

Milan Danković, učenik niške gimnazije „Bora Stanković“, jedan je od mladih koji želi da ostane u Srbiji i želi da se bavi programiranjem u svojoj zemlji uprkos svim preprekama:

Na konferenciji su održane i dve studije slučaja sa niškim preduzetnicima iz firmi NiCat i Ebony and Ivory kao i prezentacije učeničkih kompanija i omladinskih organizacija.

share
Glavni meni
×
Meni