Niš je ove nedelje centar balkanskog pozorišta! Sinoć je otvoren festival „Teatar na raskršću“ u Narodnom pozorištu Niš!

Publika je imala priliku da na otvaranju pogleda revijalno igranje predstave „Oslobođenje Skoplja“ u režiji Gorčina Stojanovića i u produkciji Narodnog pozorišta Niš i Narodnog pozorišta Leskovac.

„Teatar na raskršću“ nije samo festival drame i pozorišta već je i takmičarskog karaktera. Od 6. do 12. septembra publika će imati priliku da pogleda 6 predstava u okviru glavnog programa:

  • „Hrvatski put ka sreći“

Autorski projekat Bobe Jelčića

Satiričko kazalište Krempuh

  • „Gospođica Julija“

August Strindberg

Režija: Haris Pašović

Opera i teatar Madlenianum

  • „Rechnitz – anđeo uništenja“

Elfride Jelinek

Režija: Sabin Mitreher

Sarajevski ratni teatar SARTR i Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru

  • „Orač i smrt“

Johanes fon Tepl

Režija: Silviu Purkarete

Narodno pozorište u Jašiju

  • „My name is Goran Stefanovski“

Režija: Branislav Mićunović

NU Dramski teatar Skoplje

  • „Vitezovi Lake Male“

Autorski projekat Andraša Urbana

Pozorište „Deže Kostoljani“

Pored glavnog programa, posetioci festivala imaće priliku da prisustvuju promocijama, tribinama i predstavama u okviru pratećeg programa, i to na sledećim lokacijama: gornji foaje Narodnog pozorišta u Nišu, New City Hotel, sala Pozorišta lutaka u Nišu i Kafe “Pandora”.

Na zatvaranju festivala 14. septembra imaćete priliku da pogledate predstavu “U raljama života” rađenu po romanu Dubravke Ugrešić, u režiji Andreja Nosova, Beogradskog dramskog pozorišta i BeoArta koja će biti odigrana u čast nagrađenih.

Program Festivala, satnice i lokacije dogadjaja možete pratiti na BANKER radiju koji je ove godine glavni medijski partner Festivala.