Niš. Grad u kome živimo, grad koji volimo i u koji jedva čekamo da se vratimo nakon putovanja. Niš, to je tvoja komšinica sa kojom piješ kafu, Niš je onaj simpatični trgovac sa trafike, poštar koji ti donese pismo. Niš su naša šetališta, naši parkovi i naša reka.

Niš smo mi i Niš je naše dvorište.

Niš nije ono smeće koje vidiš pored reke, Niš nisu deponije koje se stvore u svakom delu grada. Niš nisu fontane pune papira i opušaka, Niš nije livada prekrivena plastičnim flašama nakon koncerta.

Nišlije žele da Niš bude ono što jeste, gostoljubiv i pre svega ČIST grad. I kao pravi niški radio, BANKER te poziva da nam se pridružiš i da ga očistimo zajedno.

Prihvati i ti Trash challenge Niš!

Naxi BANKER radio, Javno komunalno preduzeće Medijana i Komunalna policija te pozivaju da zajedno očistimo svoje dvorište!

Izazvali smo i velike niške kompanije, pa su tako izazov prihvatili Philip Morris Operations, Yumis Niš, Leoni Srbija, Pekara Branković, Adecco, Mlekara Milk House i Banca Intesa.

Od 16. do 21. aprila, svakoga dana, ekipa BANKER radija, zaposleni jedne od pomenutih kompanija i ti, čistimo odabrane lokacije po gradu. JKP Medijana i Komunalna policija obezbediće sve od opreme što nam je potrebno kao i rukavice, mašice i džakove i sigurni smo da ćemo uz tvoju pomoć sve brzo da očistimo.

Izazovu se priključila i akcija Čepening čiji volonteri će odvajati čepove i tvrdu plastiku čijom reciklažom se prikuplja novac za kupovinu kolica i ortopedskih pomagala građanima kojima je neophodno.

I nećemo tu da se zaustavimo, edukovaćemo Nišlije i objasniti im zašto je toliko važno da ne prljamo svoj grad.

Ti već sada odlučno kaži – Prihvatam izazov, prihvatam #TrashChallengeNiš.

 

Plan čišćenja lokacija:

Utorak 16.04: Duvanište, potez imeđu crkve i Naissusa, 14-17h:

Četvrtak 18.04: izletište pokraj Nišave uz Vrežinski bazen, 14-17h:

Četvrtak 18.04: izletište pokraj Nišave uz Vrežinski bazen, 14-17h: 

Petak 19.04: Somborski bulevar (Od Studeničke do Bulevara Medijana), 14-17h:

Subota 20.04: Spomen park Bubanj 11-14h:

Subota 20.04: Bulevar Medijana pored crkve 15-18h:

Nedelja 21.04: Gradsko polje 11-14h:

Možeš i ti da nam se priključiš na ovim lokacijama, a možeš i sam/a da odabereš neku iz svog komšiluka, fotografiši je pre čišćenja i nakon čišćenja tako da se na njoj vide pune crne kese otpada. Fotografije nam pošalji u inbox na društvenim mrežama BANKER radija, napiši kada si i gde očistio deo našeg grada, a mi ćemo ti pokloniti dve karte za projekciju nekog od filmova iz repertoara Bioskopa Cineplexx i platnenu torbu!