Usluge Regionalne privredne komore

Usluge Regionalne privredne komore

Like
435
0
četvrtak, 20 oktobar 2016
Kreni i promeni život

Danas smo rešili da vam malo približimo priču o pomoći koju može da vam pruži Regionalna privredna komora i to na najplastičniji način.

– Evo, recimo, ja želim da imam firmu, da proizvodim nameštaj. Nemam pojma ni šta mi treba od papira, ni šta mi treba od alata, šta se koristi. Dođem u Komoru, tamo me usmere šta ja treba da radim, kuda da odem, šta da završim i onda kada sve to krene, ja kažem aha, ima neki novi sistem kako se prave stolice, opet dođem u Privrednu komoru, kažem da hoću da naučim nešto dodatno, molim vas recite mi gde. Gospodin Zoran Marković će nam reći da li to tako funkcioniše.

Da! To ste odlično sumirali, to je idealan način saradnje između privrednih subjekata i Privrednih komora. Ne samo u tom prvom delu oko izbora trenutno dostupnih poslova, lukrativnih poslova i u tom nekom daljem rastu i razvoju same firme gde i mi u saradnji sa ostalim komorama u zemlji, regionu, u Evropi za zainteresovane privredne subjekte organizujemo i poslovne susrete, poslovne kontakte sa drugim privrednim subjektima koji mogu biti interesantni u odnosu prodavac i klijent ili u nekom drugom vidu poslovne saradnje. Sve su to usluge koje možete dobiti u Privrednoj komori.

– Dakle, neko već u Nišu pravi stolice kakve ja pravim, ali ih nema u Kuršumliji, vi možete da mi pomognete da ja svoj proizvod plasiram tamo. naravno, najveći deo aktivnosti je i dalje moj, ali vi možete da pružite šansu i određene korisne informacije.

U Komori takođe postoje i granska udruženja koja okupljaju ljude koji se bave sličnim poslom. Trgovina, turizam i usluge, svega ima, pa članovi udruženja i Komore mogu dobiti pomoć kome i kako da plasiraju svoj proizvode, da odu na dalju edukaciju i slično. A Komora može da ih poveže i sa inostranstvom.

Da, imamo izuzetno dobru saradnju sa Privrednom komorom Crne Gore, sa zemljom iz regiona, koja je jako značajno tržište za privredne subjekte cele Srbije, tako da smo u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore organizovali poslovne susrete privrednika regiona Niš i Crne Gore u Podgorici. Imali smo izuzetno dobre kontakte tako da su firme članice Regionalne privredne komore Niš koje su bile prisutne na tim poslovnim susretima iskoristile ovu mogućnost i vodile uspešne i konkretne razgovore o nekoj daljoj saradnji.

– Znamo da će uskoro i u našem gradu biti dosta stranih privrednika, ali tu priču ostavljamo za neka od narednih izdanja serijala Kreni i promeni život.

share
Glavni meni
×
Meni